Video: vervang je +20 jaar oude gasketel en bespaar 500 euro.

Bekijk de ervaring van Guy.

Condenserende ketels en schouwen in appartementsgebouwen

Wanneer een eigenaar zijn defecte ketel dient te vervangen, worden idealiter op dat moment alle wooneenheden de toestellen gelijktijdig vervangen door gesloten condensatietoestellen. Dit is uiteraard niet altijd mogelijk, lees verder en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Lees meer

Aardgas en thermische zonne-energie in appartementsgebouwen

Een zonneboilersysteem maakt gebruik van zonnewarmte om tapwater te verwarmen. De techniek is zeer betrouwbaar en toepasbaar zowel in de bestaande bouw als in nieuwbouw, zowel op ééngezinswoningen als bij collectieve gebouwen. Dankzij de onuitputtelijke energie van de zon kan men per jaar zo'n 50 à 65% besparen op de factuur voor warm water.

Lees meer

Collectieve verwarming met een warmtepomp met gasmotor

Een warmtepomp met een aardgasmotor heeft alle troeven in handen: energiezuinige productie, milieuvriendelijke technologie en het gebruik van hernieuwbare energie uit de buitenlucht. De warmtepomp met een gasmotor is een technologie die haar betrouwbaarheid ruimschoots bewezen heeft. Deze warmtepomp produceert warmte, koude en warm water voor sanitair gebruik en is dus ideaal voor HVAC toepassingen van eender welk soort gebouw: kantoren, woon- & zorgcentra, winkels, sportaccommodaties, ziekenhuizen en industrie.

Lees meer

Collectieve verwarming met een gabsorptiewarmtepomp

De gasabsorptietechniek gebruikt natuurlijke en hernieuwbare energie. Daarnaast biedt ze een aantal grote voordelen op vlak van efficiëntie, economie en milieu. De CO2 uitstoot is laag, het rendement is zeer hoog, en het energiegebruik is bijzonder laag. Een gasabsorptiewarmtepomp leent zich perfect om energiezuinige, comfortabele gebouwen te realiseren zowel bij nieuwbouw als bij bestaande projecten.

Lees meer

De kleine vermogen warmtekracht-koppeling: de mini WKK

Het principe is eenvoudig: warmtekrachtkoppeling staat voor het gelijktijdig opwekken van warmte en kracht. De kracht is afkomstig van een verbrandingsmotor en wordt aangewend om elektrische stroom te produceren. De warmte die daarbij vrijkomt, gaat niet verloren maar wordt gebruikt voor de verwarming van het gebouw en de productie van sanitair warm water.

Lees meer

De ombouw van collectieve verwarming van stookolie op aardgas

Uw oude stookolietank is aan vervanging toe of uw oude stookolieketel verliest aan rendement. U wil uw energiefactuur verlagen en duurzamer verwarmen terwijl uw comfort altijd verzekerd blijft? Denk er dan aan om uw verwarmingsinstallatie op stookolie te vervangen door een aardgasinstallatie en condensatieketel. 

Bespaar met aardgas