Blog

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, trends en nieuwigheden over gas?
Dan ben je op de goeie plaats. 

Je vindt alle blogberichten hieronder. Veel leesplezier. 

14.06.2019

DATS 24 en PitPoint over de stijgende populariteit van CNG.

DATS 24 en PitPoint hebben een gemeenschappelijk doel: de CNG-infrastructuur in ons land verder uitbouwen en CNG-rijden beter dan ooit faciliteren.

Lees meer

13.06.2019

Nu ook garantie van oorsprong voor groene energie.

De Vlaamse Regering heeft het ontwerpbesluit rond garanties van oorsprong voor groene energie goedgekeurd.

Lees meer

11.06.2019

Gas als alternatieve brandstof voor vrachtvervoer

De transportsector zoekt continu alternatieven om de ecologische voetafdruk van vrachtvervoer te beperken. In die context wint LNG, aardgas in vloeibare vorm, terrein als alternatieve brandstof.

Lees meer

06.06.2019

CREG: “Aardgaswagens zijn de meest voordelige keuze.”
 

Uit een onderzoek van de CREG blijkt dat CNG-wagens vandaag de meest voordelige keuze zijn.

Lees meer

04.06.2019

De Audi A3 g-Tron op CNG wint aan kracht en autonomie.

Ook de Volkswagen Group gelooft in de toekomst van CNG.

Lees meer

01.06.2019

Gas: een slimme oplossing voor iedereen

De energiemix van de toekomst is een en-en-verhaal, want er is geen enkele bron die de verduurzamingsopgave voor 100% op zich kan nemen. Verschillende energiedragers hebben daarin hun plaats. Aan het woord is Steven Van Caekenberghe, General Manager bij Gas.be in een interview met Installatie 360.

Lees meer

Verwarmen op gas

17.05.2019

De luchtvervuiling tegengaan? Samen met gas!

De verkiezingen komen eraan. Een thema dat bij de meeste politici en beleidsmakers hoog op de agenda staat is ongetwijfeld het klimaat.

Lees meer

CO2 vervuiling

16.05.2019

Op aardgas rijden, de beste optie voor steeds meer Waalse burgers en bedrijven.

Vier jaar nadat Enora het eerste CNG-station heeft geopend, schakelen de belangrijkste CNG-leveranciers een tandje hoger om het netwerk in Wallonië versneld uit te bouwen.

Lees meer

Rijden op CNG

13.05.2019

Industrie bepaalt mee het succes van de energietransitie.

Belgen investeren steeds meer in duurzame energieoplossingen. Maar volstaat onze bijdrage?

Lees meer

11.05.2019

Impact 2030: “Gas blijft onmisbaar in groene energiemix”.

De Tijd neemt dit weekend de toekomst van onze energiemarkt onder de loep in het dossier Impact 2030

Lees meer

16.04.2019

CREG-studie bevestigt: rijden op gas is ecologisch en economisch voordelig.

De Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas (CREG) heeft een nieuwe, onafhankelijke studie uitgevoerd naar gas als brandstof in de vorm van CNG en LNG.

Lees meer

16.04.2019

Gas. Groener dan u denkt.​

Spelbepalers uit de energiesector geven al lang aan dat er voor gas een cruciale rol is weggelegd in de energietransitie.

Lees meer

10.04.2019

“CNG wordt nu pas als volwaardig alternatief beschouwd.”

Ecodrive, de bijlage van Auto Trends over ecologisch rijden, staat deze maand helemaal in het teken van CNG. Een interview met Didier Hendrickx van Gas.be mocht dus zeker niet ontbreken.

Lees meer

Nieuws

04.04.2019

Belgische primeur: gemeentehuis Merksplas draait volledig op groen gas.

Sinds 1 april 2019 is het gemeentehuis van Merksplas het eerste gebouw in België dat uitsluitend op groen gas verwarmd wordt.

Lees meer

27.03.2019

Gassector gaat volop voor innovatie en vergroening.

De strijd voor een beter klimaat is allang geen bijzaak meer. Integendeel, het is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een van de belangrijkste agendapunten van menig politici en beleidsmakers.

Lees meer

26.03.2019

Krijg nu tot € 250 van je nieuwe gaskachel of -haard terugbetaald.

Ben je van plan om een nieuw verwarmingstoestel op gas te installeren? Dan heb je nu nóg meer kans op een premie. Want naast de vervangpremie voor oude gastoestellen van Gas.be lanceert de Vlaamse overheid een nieuwe vervangpremie voor oude kachels en open haarden op kolen of hout.

Lees meer

21.03.2019

“CNG of hybride zijn betere keuze voor CO2-daling” zegt Marc Pecqueur.

De gemiddelde CO2-uitstoot van auto’s in Europa is voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau JATO. België behaalt zelfs de op één na slechtste score met een stijging van 3,4%. Waaraan ligt dat? Volgens Marc Pecqueur, docent autotechnologie aan Thomas More Hogeschool, maken veel mensen de foute keuze bij aankoop van hun nieuwe wagen.

Lees meer

18.03.2019

Staat er straks een biogascentrale bij elke boer?

Als het van Philippe Jans afhangt wel. Met zijn bedrijf Biolectric ontwikkelt hij biogasinstallaties – of ‘strontinstallaties’ zoals hij ze zelf noemt - die koeienmest omzetten in groene energie.

Lees meer

15.03.2019

Renoveren met gaswarmtepomp is de investering meer dan waard.

Betonstop of niet, steeds meer Belgen kiezen nu al bewust voor renoveren in plaats van bouwen. Daarbij zijn moderne installatietechnieken zoals hybride toestellen erg in trek. Zo kozen Sofie en Jorn Ostijn doelbewust voor een duurzame gasabsorptiewarmtepomp tijdens hun renovatie.

Lees meer

26.02.2019

Efficiënter verwarmen? Ga voor een (hybride) gaswarmtepomp.

Voor de verwarming en productie van warm water is de warmtepomp veruit de meest efficiënte. En al helemaal wanneer je kiest voor een exemplaar op gas. Aangestuurd door een gasbrander zorgen de warme dampen in de buizen van je warmtepomp voor verwarming en warm water.

Lees meer

26.02.2019

Energiezuinig bouwen? Met gas win je vier keer!

Wie bouwplannen heeft, kan er niet omheen: tegen 2021 moeten nieuwbouwwoningen zo goed als energieneutraal zijn. Ben jij nog op zoek naar een zuinige energiebron die makkelijk combineerbaar is met hernieuwbare energie en toch betaalbaar is? Met gas win je vier keer.

Lees meer

26.02.2019

Maak je huis klaar voor de toekomst met gas.

In 2050 moet elke woning even zuinig zijn als een nieuwbouwwoning nu. Gas is de ideale transitie-energie om je huis klaar te maken voor een koolstofarme toekomst. Volg dit stappenplan en geniet in alle comfort van duurzame en efficiënte verwarming.

Lees meer

14.02.2019

CNG - een ideale brandstof voor de energietransitie! 

Didier Hendrickx, Public Affairs Manager van Gas.be, werd geïnterviewd voor het tijdschrift Auto Trends.

Lees meer

11.02.2019

CNG-schoolbus pikt Gentse leerlingen voortaan op.

Sinds december 2018 rijden vier gloednieuwe CNG-schoolbussen rond in het centrum van Gent. Een bewuste keuze van het nieuwe stadsbestuur dat streeft naar een groenere mobiliteit.

Lees meer

04.02.2019

Studie bevestigt: “CNG is veruit de goedkoopste brandstof.”

Is rijden op CNG, naast het extra comfort en het ecologische aspect, echt financieel voordeliger? Dat heeft de CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas) onderzocht. De resultaten werden gepresenteerd op de Brussels Motor Show 2019 en de resultaten spreken voor zich: CNG steekt er met kop en schouders bovenuit.

Lees meer

25.01.2019

Rijden op CNG nu ook aangeraden door Knack-expert Urbain Vandormael.

Rijden op CNG nu ook aangeraden door Knack-expert Urbain Vandormael.

Lees meer

Nieuws

22.01.2019

Belgen kiezen bewust voor groen en goedkoop.

Na verwarmen en koken op aardgas vinden ook steeds meer Belgen de weg naar rijden op aardgas ofwel CNG (Compressed Natural Gas). De cijfers spreken voor zich: in 2018 kozen 5.000 Belgen voor een voertuig op CNG of LNG, er komen dit jaar 5 nieuwe CNG-modellen op de markt en tegen 2020 rijzen er meer dan 30 nieuwe tankstations uit de grond. België kiest dus bewust voor groen en goedkoper rijden, ook in de toekomst.

Lees meer

Nieuws

07.01.2019

Transportbedrijf Lindd bewijst dat rijden op CNG rendeert.

Ondernemers gaan steeds vaker op zoek naar slimme oplossingen om de bikkelharde concurrentie voor te zijn. Een fleet op CNG is daar één van. Daarom zette transportbedrijf Lindd uit het Oost-Vlaamse Oostakker de afgelopen jaren hard in op dit milieuvriendelijk alternatief. Een beslissing die nu zijn vruchten afwerpt.

Lees meer

Nieuws

28.12.2018

Een terugblik op TAG 2018 met o.a. Juan Vazquez.

Hét hoogtepunt van 2018 voor Gas.be was ongetwijfeld de eerste en geslaagde editie van Talks About Gas (TAG). Op 29 november verzamelden honderden mensen uit de energiesector in Docks Dome Bruxsel om in debat te gaan over belangrijke energievraagstukken. Welke conclusie trekken zij uit deze leerrijke dag? Installatie & Bouw Magazine blikt met Juan Vazquez en een aantal sprekers terug op TAG 2018.

Lees meer

18.12.2018

Energie-experten blikken vooruit: kunnen we in 2050 klimaatneutraal zijn?

Tegen 2050 wil de Europese Unie klimaatneutraal zijn. Maar welke inspanningen zijn er nodig om deze doelstelling te halen? Reportagemagazine Z-Energy ging voor Kanaal Z op zoek naar antwoorden bij vier experten uit de energiesector. Ze klopten aan bij Rudy Van Beurden (Gas.be), Stephen Harkin (Delta-ee), Bram Claeys (ODE) en Jos Delbeke (voormalig Europees directeur-generaal).

Lees meer

27.09.2018

Wallonië maakt forse inhaalbeweging op vlak van CNG

Dankzij het Kyoto-fonds kan de Waalse regering extra middelen vrijmaken om voor bijkomende infrastructuur te zorgen voor voertuigen die rijden op gecomprimeerd aardgas (CNG) en vloeibaar aardgas (LNG).

Lees meer

20.06.2018

Gas.be huldigt het 100ste Belgische CNG-station in.

Inauguratie met Gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid van Vlaams-Brabant Tie Roefs, Schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed van de stad Leuven Mohamed Ridouani, CEO van Fluxys Pascal De Buck, Algemeen Directeur van gas.be Juan Vazquez en Business Unit Manager van DATS 24 Raf Flebus.

Lees meer