26.06.2020

Terug de vonk aansteken met nieuwe ketel en gas.be premie.

“Ja, ’t is jammer, de vonk was weg. We hebben ze terug moeten aansteken.”.

“Ik ben net zoals iedereen wat milieubewuster geworden de laatste jaren. Niet dat ik als groene jongen op de barricade sta, maar je kan er niet meer omheen dat iedereen rekening moet houden met het milieu. Onze ACV-ketel was 25 jaar oud, dat leek in mijn ogen nog jong, maar op technologisch vlak was die hopeloos verouderd. Bovendien zijn onze twee kinderen de deur uit, en was het dus helemaal niet nodig om zo’n energieverslindende ketel in huis te hebben.” “Te denken dat ik ooit in mijn vorige woning nog met mazout stookte, dat is al helemaal van de pot gerukt.”.

“Toen ik hoorde van de premie die momenteel voorzien is, bij aanschaf van een nieuwe, zuinigere ketel, heb ik geen seconde getwijfeld. Als je oude ketel geplaatst werd voor 2000, dan krijg je een premie tot 500 euro bij het plaatsen van de nieuwe.” “Ik nam dus contact op met de installateur, dat is iemand die ik al lang ken. En het was snel beklonken. Ze zijn hier op een ochtend binnengewaaid om 08u, en rond 14u waren alle aanpassingen gedaan.”.

“De oude ketel ging weg, er werden een aantal aanpassingen aan de schouw gedaan, een luchttoevoer werd voorzien en klaar is kees. En ik heb nog nu meer plaats in onze garage. Proper werk! Die mannen hebben de vuurproef doorstaan”.
“Gezien mijn leeftijd had het geen zin om nog te wachten. Dus wij content, want we kunnen er weer tegenaan voor de komende jaren, we staan weer in vuur en vlam.” (lacht)
 

CO2 vervuiling Nieuws Verwarmen op gas