16.02.2022

L'Europe passe le cap de 500 LNG stations

Volgens een telling van de NGVA-vereniging zijn er nu meer dan 500 LNG-stations actief in Europa.
Gedreven door de groeiende behoeften van de transportsector ontwikkelt het Europese netwerk van LNG-stations zich in snel tempo. Volgens de vereniging NGVA Europe is het aantal stations dat vloeibaar aardgas distribueert in amper twee jaar tijd verdubbeld. Het oude continent heeft nu meer dan 500 stations in gebruik.

Italië en Duitsland aan de leiding
Italië is koploper wat de plaatsing betreft, met 112 geïnstalleerde stations. Duitsland (108), Spanje (78) en Frankrijk (60) volgen. Wat de groei betreft, heeft Duitsland de grootste vooruitgang geboekt, met een stijging van 140% ten opzichte van februari 2021, toen het land slechts 45 stations telde. In Frankrijk zijn er in een jaar tijd 12 stations bijgekomen, wat neerkomt op een toename van 25%.

"We zijn er trots op dat we de mijlpaal van 500 LNG-stations in Europa hebben bereikt. Dit is het bewijs dat LNG als voertuigbrandstof zowel algemeen aanvaard als beschikbaar is", zegt Jens Andersen, secretaris-generaal van NGVA Europe, die de autoriteiten oproept de opkomst van Bio-NGV te ondersteunen. "Toekomstige wetgeving moet het holistische en technologieneutrale kader creëren dat nodig is om bij de beoordeling van de totale voertuigemissies rekening te houden met de bijdrage van hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen, en steun blijven verlenen aan de verdere uitrol van LNG-tankinfrastructuur in de hele EU, die nodig is om het gebruik van bio-LNG te bevorderen", voegde hij eraan toe.

Biomethaan Rijden op CNG CO2 uitstoot Groengas LNG Nieuws