08.12.2021

Toonaangevende bedrijven bespreken de ontwikkeling van biomethaan met EU-commissaris voor Energie Simson.

Vandaag hebben 28 Europese bedrijven en organisaties de biomethaanverklaring aan EU-commissaris voor Energie Kadri Simson gepresenteerd tijdens een levendig online-evenement.

De ondertekenaars van de verklaring erkennen dat biomethaan het meest kosteneffectieve, schaalbare en duurzame hernieuwbare gas is dat momenteel beschikbaar is. In de verklaring wordt gewezen op de bereidheid van producenten en gebruikers van biomethaan, met een gezamenlijke jaaromzet van ongeveer 300 miljard euro, om hun bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van duurzaam biomethaan tot ten minste 350 TWh in 2030, het door de Europese Commissie geraamde potentieel.

EU-commissaris voor Energie Kadri Simson aanvaardde de verklaring over biomethaan en benadrukte dat biomethaan belangrijk zal zijn voor het bereiken van klimaatneutraliteit, met name voor huisverwarming en vervoer. Biomethaan draagt ook bij tot de continuïteit van de energievoorziening, aldus de commissaris, die ook verheugd was over de voortgezette dialoog over de toekomst van biomethaan in Europa.

Download hier de verklaring.

Biomethaan CO2 uitstoot Groengas Verwarmen op gas