10.12.2020

Samen bouwen aan een positief energieverhaal met Danielle Devogelaer

Vrijdag 11 december is het zover.
Vanaf 20 uur, gaat onze unieke interview-reeks “Bouwen aan een positief energieverhaal” van start op Kanaal Z of op podcast. Want energie, dat hebben we nodig, elke dag weer. Maar we hebben ook onze planeet nodig, voor nu en nog vele generaties.

In de eerste aflevering op 11 december schetst Danielle Devogelaer, energie-experte bij het Federaal planbureau, dat onze politici ondersteunt met studies en onderzoek naar onze energietoekomst, haar visie. Samen bekijken we de opties die ons land ter beschikking staan.

In deze miniserie interviews nodigen journalisten Lisbeth Imbo en Martine Maelschalck toonaangevende energie-experts en onderzoekers uit om hun visie over de energieën van de toekomst en een koolstofarme samenleving uiteen te zetten.Hoe gaan we onze noden koppelen aan die van onze planeet. Hoe halen we de klimaatdoelstellingen van Europa? Wordt België echt klimaatneutraal tegen 2050? En welke rol zullen de energiebronnen die we vandaag kennen en gebruiken, zoals elektriciteit en gas, daarin opnemen?

Ben jij er ook bij? Kijk dan op 11 december naar Kanaal Z vanaf 20 uur of beluister de podcast op gas.be of via You Tube.

Laat je inspireren, op weg naar een duurzame toekomst!

 

CO2 uitstoot Nieuws Verwarmen op gas