14.06.2019

DATS 24 en PitPoint over de stijgende populariteit van CNG.

DATS 24, een onderdeel van de Colruyt Groep, en PitPoint, een Nederlandse onderneming die sinds twee jaar deel uitmaakt van Total, hebben een gemeenschappelijk doel: de CNG-infrastructuur in ons land verder uitbouwen en CNG-rijden beter dan ooit faciliteren.
 
Beide partijen geven toe dat het netwerk in Vlaanderen veel meer ontwikkeld is dan in Wallonië. Een eerste reden daarvoor is logistiek: de bedrijven opereren hoofdzakelijk vanuit Vlaanderen. Bovendien heeft Vlaanderen al heel vroeg een juridisch kader uitgewerkt en maatregelen genomen om het gebruik van CNG aan te moedigen, waardoor de vraag naar CNG in het noorden van het land sneller is toegenomen. Toch groeit nu ook in Brussel en Wallonië de interesse in CNG. Zowel DATS 24 als PitPoint verwachten dat de fiscaliteit in de twee gewesten na de verkiezingen gunstiger zal worden nu de positieve impact op de CO2-uitstoot duidelijk bewezen werd.
 
Vandaag zijn er meer dan 15.000 CNG-voertuigen in omloop. In 2018 werden in België zelfs meer CNG-wagens verkocht dan elektrische wagens.  Een ontwikkeling die niet hoeft te verbazen, want het CNG-netwerk is in ons land al verder ontwikkeld dan de laadinfrastructuur van elektrische voertuigen, én de technologie is onmiddellijk inzetbaar zonder dat de gebruiker zijn rijgewoonten hoeft aan te passen.
 
Ontdek alle CNG-stations in jouw buurt hier.
Lees het volledige artikel hieronder.

ITV croisée 2_1 NL.pdf