19.12.2019

DE VISIE VAN ENERGIELEVERANCIERS OP DE TRANSITIE NAAR EEN GROENER ENERGIEVERBRUIK

Een gesprek met Marta Kamola-Martines van ENGIE.
 
Voor ENGIE is biomethaan één van dé energieën die een sleutelrol zullen spelen in de Europese koolstofvrije energiemix. Groen gas is niet-vervuilend en wordt lokaal geproduceerd volgens de principes van de circulaire economie. Zo zal de energiebron volgens ENGIE helpen om de energietransitie te begeleiden en de ontwikkeling van duurzame landbouw te stimuleren.
 
ENGIE is met zijn technische en industriële expertise en het beheer van de gasketen nauw betrokken bij de ontwikkeling van groen gas. De groep probeert in elke fase een meerwaarde te bieden: de ontwikkeling van projecten in samenwerking met boeren, de bouw en het onderhoud van faciliteiten, het transporteren van biomethaan én de vermarkting naar eindklanten. ENGIE helpt de ontwikkeling van de sector te ondersteunen en te versnellen en dus biomethanisatie- en hernieuwbaar gasprojecten te stimuleren. “Het is voor ons essentieel om nauw samen te werken met de landbouwsector en lokale gemeenschappen,” aldus Marta Kamola-Martines. “Bovendien maakt de aanwezigheid van ENGIE het ook mogelijk om grote spelers te mobiliseren en ondersteunt ze de groei van de sector door onder meer standaardisatie en digitalisatie.”
 
ENGIE ziet recent een enorme stijging in de populariteit van biomethaan. “Biomethaan komt tegemoet aan de ambities van zowel lokale autoriteiten als consumenten. Voor de landbouwsector is biomethaan bovendien een belangrijke bron van extra inkomsten én levert het heel wat besparingen op bij de aankoop van meststoffen. Dat alles zorgt voor een piek in populariteit.”
 
Meer weten over het potentieel van groen gas? Je vindt er alles over hier.
 

Nieuws