26.01.2021

ENORA opent nieuw CNG station in Peruwelz

ENORA neemt een nieuw Bio-CNG-tankstation in gebruik op het POLARIS-bedrijvenpark in Peruwelz
Het ENORA CNG-station is ideaal gelegen aan de ingang van het POLARIS-bedrijvenpark en dicht bij afrit 29 van de autosnelweg E42, en zal zowel lokale klanten als passerende gebruikers bedienen. Het nieuwe tankstation, het vierde in Wallonië Picardië en het 16e in het ENORA-netwerk, is het eerste dat groen gas levert. Dit nieuwe CNG-station zal de overgang naar groenere mobiliteit in Wallonië-Picardië bevorderen en de duurzame dimensie van het park versterken, waarop ook twee windturbines gevestigd zijn.

Een steeds schonere brandstof
Met de opening van haar nieuwe station in Peruwelz zet ENORA zich in om de milieu-impact van mobiliteit verder te verminderen. Dankzij het partnerschap met haar gasleverancier Engie zal 25% van het gas dat aan het station van Péruwelz wordt geleverd, afkomstig zijn van een productieproces van biomethaan dat voor 100% uit organisch afval bestaat. Hoewel dit voor de gebruiker geen verandering van gebruik inhoudt, zal het tanken van CNG bij Péruwelz een sterk ecologisch effect hebben aangezien de CO2-uitstoot hierdoor met nog eens 25% wordt verminderd.

"Met het station van Péruwelz wil ENORA een nieuwe weg inslaan naar een nog schonere mobiliteit", benadrukt Olivier Bontems, gedelegeerd bestuurder van ENORA. "Sinds 1 oktober 2020 kunnen onze B2B-klanten kiezen voor CNG-brandstoffen die 25 tot 50% biomethaan bevatten. Met dit nieuwe station zetten wij opnieuw een stap voorwaarts door alle gebruikers het voordeel van groen gas aan te bieden. »

Een netwerk in voortdurende ontwikkeling
Met het station van Péruwelz en het station van Leuze-Europe in aanbouw, zullen er binnenkort vijf ENORA-stations zijn waar gebruikers in de Waalse regio Picardië aardgas kunnen tanken.
Vincent Palermo, burgemeester van Péruwelz, verklaart: "Het Waalse klimaatplan voorziet in 220 nieuwe CNG-stations tegen 2030. De ingebruikneming van het ENORA-station in Péruwelz beantwoordt dus aan de doelstelling van de Waalse regering. Voor een stad als de onze is het van essentieel belang om over deze infrastructuur te beschikken, zodat onze burgers en bedrijven schoner en goedkoper kunnen rijden. In partnerschap met IDETA hebben de stad en het OCMW vanaf 2019 verschillende voertuigen op aardgas aangeschaft. Ik hoop dat dit nieuwe tankstation mijn medeburgers zal motiveren om voor CNG te kiezen. »

CO2 uitstoot Nieuws Rijden op CNG