27.03.2019

Gassector gaat volop voor innovatie en vergroening.

De strijd voor een beter klimaat is allang geen bijzaak meer. Integendeel, het is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een van de belangrijkste agendapunten van menig politici en beleidsmakers. Ook de gassector trekt volop de kaart van innovatie en ziet potentieel in een aantal nieuwe, groene technologieën. Steven Van Caekenberghe (Gas.be) en Jan L’Hoëst (TechLink) vertelden in een reportage van Z-ENERGY op Kanaal Z hoe zij de sector zien evolueren tijdens deze energietransitie.
 
“We moeten dit moment grijpen om meer efficiënte toepassingen en groen gas te promoten bij particulieren.” – Steven Van Caekenberghe (Gas.be)
 
“Fabrikanten van gastoestellen hebben de afgelopen jaren al heel wat inspanningen geleverd voor meer innovatieve, groene toepassingen”, zegt Steven Van Caekenberghe, CEO van Gas.be. “Daarbij focussen we op 3 belangrijke aspecten. We willen mensen namelijk doen kiezen voor duurzame, betrouwbare en betaalbare oplossingen op gas. Daarnaast is er ook nog veel potentieel in de markt van oudere toestellen. Precies daarom lanceren we nu een nieuwe vervangpremie voor oude gastoestellen.”
 
Daarnaast spelen installateurs ook een steeds belangrijkere rol in de huidige energietransitie volgens Jan L’Hoëst van TechLink. “Installateurs zijn in veel gevallen het eerste aanspreekpunt voor de consument. We zien bij hen dus een duidelijke evolutie van de focus op techniek naar advies.”
 
Benieuwd naar het volledige interview? Herbekijk de reportage van Z-ENERGY op Kanaal Z hieronder.