24.09.2019

Rijden op CNG kent onverminderde groei.

Rijden op gas wordt steeds populairder. De ecologische, fiscale en bedrijfseconomische voordelen van CNG overtuigen particulieren én professionelen elke dag opnieuw om te kiezen voor een groenere mobiliteit.

Steeds meer Belgen rijden op gas.
“Vijf jaren geleden telden we 650 CNG-voertuigen. Vandaag zijn we de kaap van 17.000 al voorbij”, vertelt Pitpoint-directeur Geert Degroote. De dochteronderneming van Total investeert in een groeiend netwerk van CNG-pompen in tankstations. Een logische keuze, want gas is een brandstof die bijdraagt aan het halen van de klimaatdoelstelingen en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Pitpoint telt vandaag 20 tankstations en hoopt dat aantal de komende twee jaar verdubbelen.

Het Brusselse Sumy, een logistieke speler in de voedingssector, stapte over naar een fleet op CNG.
Het bedrijf wil daarmee zijn klanten op een milieuvriendelijke manier ten dienste zijn. Mobility Manager Hinde Boulbayem verklaart de keuze voor gas: “We opteren voor CNG omdat het onze uitstoot van fijn stof en CO2 aanzienlijk vermindert. Daarnaast zijn motors op gas een stuk stiller, wat mooi meegenomen is tijdens onze nachtelijke leveringen.”

Zowel particulieren als professionelen genieten steeds meer van de voordelen van CNG-motoren. Naar de toekomst toe zal bio-gas hopelijk een nog betere optie zijn. “Tanken met bio-CNG zal tot 100% minder CO2 uitstoten”, aldus Didier Hendrickx, PA manager van Gas.be.

Bekijk hieronder de Z-ENERGY reportage van Kanaal Z van 24 september 2019.

CO2 vervuiling Rijden op CNG