22.10.2021

Inne Mertens wordt de nieuwe algemeen directeur van Sibelga

“Haar kennis van de energiesector, haar technische en relationele vaardigheden alsook haar managementvaardigheden zijn absolute toegevoegde waardes om de verderzetting van de activiteiten van Sibelga, die zich moet aanpassen aan de nieuwe uitdagingen door de energietransitie, te garanderen. Wij zijn verheugd haar te mogen verwelkomen in ons midden.

Inne Mertens (47 jaar) behaalde haar master burgerlijk ingenieur – elektrotechniek aan de KUL. Ze startte haar loopbaan bij Electrabel. Sinds 2009 is ze lid van het directiecomité van Ores, de grootste distributienetbeheerder in Wallonië, waarbij ze verantwoordelijk is voor het departement ‘Klanten & marktbeheer’.

Deze aanduiding gebeurde in het kader van een strikte aanwervingsprocedure en een strategische reflectie. Rekening houdend met de uitdagingen die zich vandaag stellen als distributienetbeheerder van elektriciteit en gas, ging Sibelga op zoek naar een profiel met sterke competenties zowel op technische vlak als op vlak van marktkennis, in staat om de energietransitie te garanderen en om de essentiële positie van het bedrijf te vrijwaren. De nieuwe algemeen directeur dient zowel te beantwoorden aan de verwachtingen van alle stakeholders, in samenwerking met de bevoegde autoriteiten en de regulator alsook oplossingen aan te reiken om de levenskwaliteit van de Brusselaars te verbeteren. Inne Mertens zal ook verder werken aan de uitvoering van het strategisch plan 2020-2024, gedragen door de Raad van Bestuur. Dit plan omvat verschillende innovatieve projecten in lijn met de visie 2050 van Sibelga, onder meer op vlak van energiezuinigere gebouwen, 100% groene deelwagens en wijken die op een autonome manier energie produceren, opslaan en verdelen. De uitdagingen zijn dus talrijk.

Inne Mertens voegt eraan toe: “ik ben enorm verheugd de kans te krijgen Sibelga te mogen vervoegen als nieuwe CEO. Het is een bedrijf waarmee ik regelmatig samenwerk, waarvoor ik heel veel respect heb en dat bovendien beschikt over ervaren en geëngageerde teams. We blijven in de toekomst als distributienetbeheerder van gas en elektriciteit een belangrijke speler en een strategisch facilitator in de inclusieve energietransitie in Brussel en dit doen we uiteraard samen met de Raad van Bestuur en het directiecomité.”

Nieuws