02.07.2021

“Voor onze kleinkinderen willen we bijdragen tot een betere luchtkwaliteit”.

Erna (69) en Paul (70) Goyvaerts waren ervan overtuigd dat op hun leeftijd hun verwarmingsinstallatie aanpassen een ‘zotte kost’ zou zijn. “Toen de oude mazoutketel weer eens haperde, bleek het al snel voordeliger te zijn om een nieuwe gascondensatieketel te installeren in plaats van wisselstukken voor de oude te bestellen.”

Al meer dan veertig jaar wonen Paul (70) en Erna (69) Goyvaerts in hun woning aan de stadsrand van Mechelen. “We zijn hier gelukkig en ons huis biedt alle comfort dat we nodig hebben”, zegt Paul. “Ik was ervan overtuigd dat – gezien onze leeftijd – het niet zinvol zou zijn om nog grote kosten in huis te doen. Maar toen ik enkele maanden geleden onze vaste onderhoudsman Jef weer eens opbelde om te zeggen dat de mazoutketel haperde, stelde die voor om toch een nieuwe ketel te laten plaatsen.”

“Onze mazoutketel is bijna dertig jaar oud, logisch dan toch dat er al eens kosten moeten gebeuren”, gaat Erna verder. “Maar Jef liet weten dat de factuur deze keer toch meer dan duizend euro zou zijn en dat hij niet kon garanderen dat we
de volgende jaren geen onvoorziene kosten meer zouden hebben.” “Jef overtuigde ons snel om voor een nieuwe gascondensatiektel te kiezen”, vult Paul aan. “Hij zei dat er een gasleiding in onze straat ligt, berekende dat die nieuwe gascondensatieketel goedkoper is dan een nieuwe mazoutketel én dat we minder zouden moeten betalen om ons huis te verwarmen. In enkele jaren tijd zouden we het geld al terugverdiend hebben!”

“Veel moest er uiteindelijk ook niet veranderen: de leidingen en radiatoren konden blijven”, aldus Erna. “Wel moest die mazouttank weg uit de tuin. Gelukkig kon Jef dat ook doen, want dat zag ik onze Paul met z’n slechte rug niet meer doen. En ook voor de kinderen en kleinkinderen is het goed dat we dit toch nog gedaan hebben, want nu hebben we een veel lagere CO2-uitstoot en zo helpen we toch een beetje voor meer schone lucht. Wellicht laten we ook nog zonnepanelen op ons dak leggen, want gas is perfect combineerbaar met hernieuwbare energie en zal ervoor zorgen dat we een nog lagere energiefactuur hebben.”

Daarom kozen Paul en Erna voor gas

  • Door te kiezen voor gas betalen we heel wat minder brandstof- en onderhoudskosten dan wanneer we zouden blijven verwarmen met stookolie. De aankoop en installatie van onze gascondensatieketel is zelfs dubbel zo snel terugverdiend als die van een nieuwe stookolieketel.
  • Voor onze kinderen en kleinkinderen willen we ons steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Onze gascondensatieketel stoot tot bijna 25% minder CO2-stoffen uit én minder fijnstof en NOX-deeltjes. Hierdoor dragen we dus bij aan een betere luchtkwaliteit en een beter milieu.
  • Gas zorgt voor meer comfort in ons leven. We hoeven ons geen zorgen meer te maken of de mazoutketel nu al dan niet bijgevuld moet worden.
  • Door nu al te kiezen voor gas kunnen we in de toekomst zorgeloos overschakelen naar groen gas, zonder ook maar iets aan onze leidingen of installatie te moeten veranderen. 

Wil je net zoals Paul en Erna bouwen aan een positief energieverhaal? En ben jij net als drie miljoen Belgen overtuigd van de vele voordelen van gas? Maak dan nu vlot de overstap van stookolie naar gas.

CO2 uitstoot Verwarmen op gas