30.06.2022

Gas.be lanceert CNG|LNG premie voor trucks

Stijgende brandstofprijzen, verbetering van de luchtkwaliteit, vermindering van de geluidshinder in de steden, de strijd tegen de opwarming van de aarde. Het zijn allemaal economische, maatschappelijke en milieu-uitdagingen waarmee bedrijven, de transportsector en lokale overheden vandaag worden geconfronteerd.

Van de hefbomen die kunnen worden gebruikt om deze uitdagingen aan te gaan, is een diversificatie van de gebruikte brandstoffen is deel van de oplossing. Bij Gas.be geloven we dan ook in de toekomst van alternatieve brandstoffen naast diesel. Aardgas (CNG|LNG) en vooral hernieuwbaar gas (Bio-CNG|Bio-LNG) vormen een concreet antwoord op deze uitdagingen: het helpt het model van de circulaire economie te versnellen, waarbij duurzame biomassa wordt gerecycleerd en omgezet in een schone transportbrandstof. Met Bio-LNG, opgewekt uit organisch afval, stoot u zelfs geen CO2 uit. Bovendien zijn de brandstoffen CNG en LNG reukloos (geen stinkende uitlaat), stiller (minder geluidshinder) en zuinig. Dat maakt het een ideale brandstof voor lange afstanden (+1.000 km) en scheepsvaart.

Transporteurs en klanten zijn zich vandaag dan ook meer en meer bewust van het belang van milieuvriendelijke transportoplossingen en zijn op zoek naar nieuwe alternatieve aandrijftechnologieën. De belangstelling voor Bio-CNG en Bio-LNG neemt hierdoor onmiskenbaar toe. Ook constructeurs van trucks zetten volop in op duurzamere voertuigen. Bovendien rijden er in Europa vandaag al meer dan 40.000 vrachtwagens op LNG. Dit toont aan dat de technologie al verankerd is in de geesten van de transporteurs. En het netwerk van laadstations van meer dan 4000 CNG tations en + 45 LNG-stations is continu in volle expansie.

Bij Gas.be geloven we dan ook in de toekomst van LNG. Met een truck op CNG of LNG verkleint u direct uw ecologisch voetafdruk. Het stoot minder fijn stof en CO2 uit. Investeer in een nieuwe vrachtwagen op CNG of LNG en ontvang een premie tot €5.000*.  De premie is geldig voor alle belgische onderneminge of lokale besturen die hun vloot uitrusten met een nieuwe truck op CNG of LNG. 
Donwload het aanvraagformulier hier. Lees de voorwaarden hier.

Gas.be begeleidt u graag in uw omschakeling naar (Bio)-CNG|LNG. Ongeacht uw profi el of activiteit, onze missie is u de sleutels aan te reiken om met succes over te schakelen.

Biomethaan Circulaire economie Rijden op CNG CO2 uitstoot LNG Nieuws