03.03.2020

Geniet nu van een premie van 500 euro  

Jouw gasinstallatie vernieuwen?  Vraag de gas.be-premie(s) aan
 
Al 2,8 miljoen gezinnen in ons land ervaren dagelijks de voordelen van gas, maar een kwart van de installaties is verouderd. Om hen aan te sporen om voor een duurzame gasketel te kiezen, lanceert gas.be twee premies, die honderden euro’s voordeel kunnen opleveren.
 
Viervangpremie: minstens 500 euro voordeel
Gas is vandaag al de energie van morgen, daarom loont het de moeite om die oude condensatieketel op gas te vervangen. Is jouw ketel ouder dan twintig jaar, dan heb je recht op een premie van minstens 500 euro voor de vervanging van het verwarmingstoestel én 200 euro voor het toestel dat warm water produceert. Daarbovenop bespaar je jaarlijks 440 tot 700 euro op jouw energiefactuur. Je voldoet ook aan de klimaatdoelstellingen opgelegd door Europa, want een nieuwe gasketel stoot 30 tot 50 procent minder CO2 uit.
 
Tip: de premie van gas.be is perfect combineerbaar met lokale premies en premies van distributienetbeheerders of de overheid.
 
Schoonsteenpremie voor flats
Ook voor bestaande appartementsgebouwen heeft gas.be een premie beschikbaar. Ben je van plan om de collectieve schoorsteen te renoveren om overal een individuele gascondensatieketel aan te sluiten? Dan kan je dankzij de nieuwe schoonsteenpremie tot 300 euro terugverdienen per aangesloten condensatieketel. Daarbovenop bespaar je tot 350 euro per jaar per appartement en stoot je tot 30 procent minder CO2-uit.
 
Tip: je kunt de schoonsteenpremie combineren met de viervangpremie, wat je voor de installatie alleen al een besparing van min. 850 euro of meer kan opleveren.
 
Waarom nog wachten om die oude gasketel te vervangen? Vraag jouw premie(s) aan via www.premie.gas.be.

CO2 vervuiling Nieuws Verwarmen op gas