15.12.2021

Volvo Trucks wint Europese prijs voor duurzaam vervoer 2022

De Volvo FH I-Save en de modellen met LNG - Liquefied Natural Gas - motoren, de Volvo FH LNG en de Volvo FM LNG, wonnen in de cruciale categorieën voor duurzaam vervoer: "Heavy Duty Trucks" en "Heavy Duty Gas Driven Trucks". De Europese prijs voor duurzaam vervoer 2022 is op 18 november in München uitgereikt door "Transport", het tweewekelijkse tijdschrift voor goederenvervoer.

In de categorie "trucks op gas" kwamen de Volvo FH en Volvo FM met LNG-, of Bio-LNG-motoren, die sinds 2018 op de markt verkrijgbaar zijn, als beste uit de bus. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de strategie van Volvo Trucks om de CO2-uitstoot in het lange-afstandsvervoer te verminderen. Volvo's LNG-motoren zijn gebaseerd op het principe van de dieselmotor en zijn dus bijzonder efficiënt en zuinig. Met gewone LNG-brandstof kunt u uw CO2-uitstoot tot 20% verminderen. Maar door Bio-LNG te gebruiken, kunt u uw CO2-uitstoot zelfs met 100% verminderen.

"Dankzij hun uiterst zuinige brandstofverbruik staken de twee LNG-aangedreven trucks van Volvo met kop en schouders boven de concurrentie uit," zegt Christine Harttmann, hoofdredactrice van Transport en lid van de vakjury.

"Veel mensen zagen het gebruik van vloeibaar aardgas (LNG) aanvankelijk als een overgangstechnologie. "Wat het gebruik van vloeibaar aardgas (LNG) betreft, zagen velen het aanvankelijk als een overgangstechnologie. Maar wij zien LNG, en vooral Bio LNG, als een belangrijke troef op onze weg naar nul-emissies.  Volvo Trucks rekent op elektrische, gas- en dieselvrachtwagens om de doelstellingen van de akkoorden van Parijs te halen," zegt Peter Ström, Vice President en General Manager van Volvo Trucks in Duitsland, over de Sustainable Transport Awards.

Plus d'info sur: https://www.volvotrucks.fr/fr-fr/news/press-releases.html

Biomethaan Rijden op CNG CO2 uitstoot Groengas LNG Nieuws