04.08.2020

Skoda Scala, Kamiq en Octavia rijden op CNG

Skoda breidt zijn CNG-gamma uit door zijn Scala en Kamiq uit te rusten met GTEC-motoren.
De Sedan en de compacte SUV worden over een paar maanden aangevuld met de gloednieuwe Octavia. Deze krijgt een krachtiger motor dan haar kleine broertjes en zusjes.

Gebouwd op hetzelfde platform (MQB A0), delen de Scala en de Kamiq ook hun mechanica, en CNG is geen uitzondering.
Beiden gebruiken een zuinige 1.0l 90pk motor die op CNG overschakelt. Hun drie tanks met een totale capaciteit van 13,8 kg zorgen voor een bereik van ongeveer 410 km. Aan het einde van het jaar zal de Octavia sedan en de stationwagon de 1,5 G-Tec met 130 pk meer in lijn met hun postuur ontvangen, gevoed door 17,3 kg CNG, wat hem een bereik van 470 km geeft. Op alle modellen fungeert een kleine benzinetank (9L) als reserve om verder te rijden als u zich ver van een station bevindt dat CNG levert (meer dan 110 in Belgiƫ).

Rijden met CNG vermindert de CO2-uitstoot met 25% in vergelijking met een benzinemodel, en zelfs tot 90% in het geval van exclusief gebruik van biomethaan. Deze milieuvoordelen zijn ook financieel voordelig: in Vlaanderen betaal je geen verkeersbelasting of in gebruikname en een kilo CNG kost over het algemeen niet meer dan 1 euro aan de pomp.

Nieuws Rijden op CNG