07.01.2019

Transportbedrijf Lindd bewijst dat rijden op CNG rendeert.

Ondernemers gaan steeds vaker op zoek naar slimme oplossingen om de bikkelharde concurrentie voor te zijn. Een fleet op CNG is daar één van. Daarom zette transportbedrijf Lindd uit het Oost-Vlaamse Oostakker de afgelopen jaren hard in op dit milieuvriendelijk alternatief. Een beslissing die nu zijn vruchten afwerpt.
 
Ondanks de harde concurrentie uit Oost-Europa en opkomst van lage-emissiezones in grootsteden gaan de zaken goed voor transporteur Lindd. Zaakvoerder Tom Thienpont zou bijna durven zeggen dat de extra hindernissen in zijn voordeel hebben gespeeld. Want de situatie dwong hem na te denken over meer rendabele alternatieven. En wat bleek? De enige duurzame oplossing voor de kmo was kiezen voor een fleet op CNG.
 
Tom Thienpont deed eerst een try-out om te testen of de actieradius groot genoeg was. “Iedereen was zo positief verrast dat we meteen 7 bestelwagens op CNG hebben aangekocht”, vertelt hij. Plots reed dus 20% van zijn fleet op CNG en dat maakte voor de kmo meteen een groot verschil. Alleen al de tankkosten daalden met 40%.
 
Ook op lange termijn biedt rijden op CNG heel wat voordelen voor zijn bedrijf. “De motoren van onze CNG-bestelwagens gaan een pak langer mee doordat er minder residu achterblijft. Bovendien kunnen onze bestuurders ook leveren op plaatsen die in een lage-emissiezone liggen, bijvoorbeeld in grootsteden zoals Brussel of Antwerpen.” Op die manier kan Lindd zich onderscheiden van concurrenten én geeft het tegelijkertijd een boost aan zijn groen imago. Niet onbelangrijk in tijden waar het milieudebat steeds belangrijker wordt.
 
Bekijk de volledige reportage hieronder.
 
 
 

Nieuws