04.02.2020

Gas.be is partner van het THyGA-project.

Het project THyGA (Testing Hydrogen Admixtures for Gas Appliances) is vandaag van start gegaan, met een eerste bijeenkomst in het GERG-kantoor in Brussel. THyGA heeft steun gekregen van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de EU in het kader van de Gemeenschappelijke Onderneming Brandstofcellen en Waterstof (FCH JU). Het mengen van waterstof en aardgas is een van de oplossingen om het energiesysteem koolstofvrij te maken. 

Voor een brede toepassing van H2NG (waterstof in aardgas) mengsels moet de impact ervan op huishoudelijke en commerciële gastoestellen uitgebreid worden bestudeerd. Het THyGA-project zal deze technische impact evalueren, waarbij de veiligheid, de efficiëntie, de levensduur en de milieuprestaties zullen worden geëvalueerd. Het projectconsortium zal ook passende codes en normen identificeren en aanbevelen die moeten worden aangepast aan de behoeften van het nieuwe gassysteem, en een strategie ontwikkelen om de uitdagingen voor nieuwe en bestaande toestellen aan te gaan.
Het projectconsortium bestaat uit negen partners uit zes Europese landen, waaronder verenigingen, laboratoria, bedrijven in de gaswaardeketen en fabrikanten die verschillende toepassingen (koken, verwarming) vertegenwoordigen. Het project wordt gecoördineerd door het Franse energiebedrijf Engie.

Lees het volledig persbericht hier

Meer info op : https://thyga-project.eu/

CO2 vervuiling Nieuws