Gas, klaar voor de toekomst.

Klaar voor morgen dankzij gas.

Juan Vazquez legt uit waarom gas een milieubewuste keuze is.

Blijf op de hoogte via onze blog.

Past gas in een duurzame toekomst?

Gas is een zuinige en betrouwbare energiebron waarmee we allemaal nog jarenlang betaalbaar kunnen verwarmen, koken én rijden. Overschakelen op gas is dus vast en zeker een slimme investering voor de toekomst. Bovendien is het ook een heel duurzame keuze. Ontdek snel waarom gas het meest milieubewuste brandstofalternatief is, vandaag én morgen.

Lees meer

Wat is de rol van gas als transitie-energie?

Zonne-, wind- en andere hernieuwbare energie vormen een groene en duurzame oplossing voor morgen. Maar omschakelen naar een koolstofvrije wereld doen we niet van de ene dag op de andere. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat de energietoevoer constant blijft wanneer de zon niet schijnt? En hoe kunnen we garanderen dat energie betaalbaar blijft voor elk gezin en bedrijf? Gas als transitie-energie kan ons helpen om sneller én comfortabeler over te schakelen op hernieuwbare energie.

Lees meer

Hoe helpt gas ons de klimaatdoelstellingen te halen?

Tegen 2050 wil Europa tot 95% minder broeikasgassen uitstoten. Maar momenteel is slechts 12% van de Belgische energie afkomstig uit hernieuwbare energie van zon of wind. Met groene stroom alleen komen we er voorlopig dus niet. Gelukkig wordt gas zelf steeds groener en biedt het heel wat duurzame oplossingen in combinatie met andere energiebronnen.

Lees meer

Gas in de praktijk.

Hoe is gas precies ontstaan, waar komt het vandaan en wie zorgt ervoor dat het tot bij jou geraakt? We gaan terug naar de bron en volgen de weg die gas aflegt tot bij jou thuis. De ideale manier om samen met je kinderen of leerlingen stap voor stap alles te ontdekken over gas.

Ga op ontdekking
17.05.2019

De luchtvervuiling tegengaan? Samen met gas!

De verkiezingen komen eraan. Een thema dat bij de meeste politici en beleidsmakers hoog op de agenda staat is ongetwijfeld het klimaat.

Lees meer

CO2 vervuiling

16.05.2019

Op aardgas rijden, de beste optie voor steeds meer Waalse burgers en bedrijven.

Vier jaar nadat Enora het eerste CNG-station heeft geopend, schakelen de belangrijkste CNG-leveranciers een tandje hoger om het netwerk in Wallonië versneld uit te bouwen.

Lees meer

13.05.2019

Industrie bepaalt mee het succes van de energietransitie.

Belgen investeren steeds meer in duurzame energieoplossingen. Maar volstaat onze bijdrage?

Lees meer

Meer blogartikelen