Cerga-installateur

Om je gasketel goed en veilig te laten installeren, werk je best met een Cerga-installateur, een erkende professionele aardgasinstallateur.

Vind een Cerga-installateur

Onderhoud

Een aardgasinstallatie is makkelijk te onderhouden. Om de twee of drie jaar laten nakijken en je rendement blijft optimaal.

Laat je installatie nakijken

Welk onderhoud is nodig? Zijn er wettelijke verplichtingen? En wanneer is je installatie aan vervanging toe?

  • Wettelijk verplicht
  • Vlaanderen: om de 2 jaar
  • Wallonië en Brussel: om de 3 jaar
  • Door een erkend technicus

Ketels

Je bent wettelijk verplicht om je ketel te laten onderhouden door een erkend technicus, die ook de keuring voor de eerste ingebruikname en de verwarmingsaudit doet. De verwarmingsaudit moet om de vijf jaar uitgevoerd worden voor een toestel met een vermogen van 20 kW tot en met 100 kW.

Schoorsteen

In Vlaanderen ben je verplicht om ook je schoorsteen te laten vegen bij het tweejaarlijks onderhoud van je open aardgasketel. Wanneer je overschakelt van een andere brandstof op aardgas, moet je eerst je schoorsteen grondig laten reinigen.

Tips voor verhuizers

Verhuis je naar een woning waar al aardgas is? Contacteer een Cerga-installateur. Hij kijkt de installatie in je nieuwe huis na en geeft ze een onderhoudsbeurt indien nodig.
 
Hij zal ook nakijken of de gasleidingen, de toestellen en de schoorsteen volgens de norm zijn geïnstalleerd. Hij checkt of je gastoestellen optimaal werken, met een maximaal rendement en een minimale uitstoot.

Vind een Cerga-installateur