Premies en belastingvermindering voor iedereen

Particulieren, bedrijven, verhuurders en syndici kunnen aanspraak maken op financiële steun. Zelfs huurders, op voorwaarde dat de energiebesparende maatregelen op hun kosten zijn uitgevoerd.

Welke premies zijn er voor mij?

Verschillende sites geven je een volledig overzicht van de geldende premies in jouw regio.

De vervangpremie van Gas.be

Wil jij je energieverbruik optimaliseren, zowel voor het klimaat als voor je portemonnee? Dan is nu het moment om je oude gasketel van voor 2000 te vervangen door een nieuwe condensatieketel of een combinatie van een gasketel met hernieuwbare energie.

Gas.be ondersteunt jouw groene, duurzame investering met een premie tot 500 EUR. Die komt bovenop je CO₂-vermindering van 30% tot 48% per jaar en de besparing op je energiefactuur van € 440 tot € 700 per jaar.

Vervangpremie aanvragen

De premies van de overheden.

Ook de overheid steunt burgers die voor de duurzaamheid en zuinigheid van gas gaan.Verschillende sites geven je een volledig overzicht van de geldende premies in jouw regio.
 

Huishoudelijke gebruikers

Als huishoudelijke afnemer voel je elke energiebesparing meteen in je eigen portemonnee. De vele premies zorgen voor een extra financiële meevaller.

Verhuurders

Ook als verhuurder of syndicus heb je recht op premies als je voor jouw rekening energiebesparende investeringen doet.

Huurders

Als je als huurder van een woning of appartement energiebesparende maatregelen uitvoert op eigen kosten, vraag dan zeker de nodige premies aan.

Bedrijven en andere organisaties

Er bestaan verschillende specifieke maatregelen voor industriële klanten: zowel voor de grote industriële bedrijven als voor KMO’s. Ook lokale besturen zoals gemeentebesturen, provinciebesturen, scholen en sociale bouwmaatschappijen worden niet vergeten.

Beschermde afnemers

Laat je registreren als beschermde afnemer en geniet van bijkomende voordelen.

Meer info