05.01.2024

Denis Bawin, nieuwe General Manager van Gas.be

Organisatie

Denis Bawin is sinds 1 januari 2024 General Manager bij Gas.be. Hij volgt Hany Aouad op.

Met een solide academische achtergrond als burgerlijk ingenieur en een indrukwekkende carrière van meer dan 30 jaar bij Fluxys, is Denis de ideale keuze voor het beheer van de federatie. Hij zal deze rol combineren met zijn huidige functie in het commerciële departement van Fluxys Belgium.

Denis Bawin heeft gedurende zijn hele carrière bij Fluxys bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de gasdistributiesector in België. Denis startte zijn loopbaan in het meetdepartement als hoofd van de grensoverschrijdende meetstations en vervolgens voor heel België. Nadien vervulde hij de rol van business analist in het regelgevend departement en speelde hij een actieve rol in de eerste fasen van de liberalisering van de markt. Daarna werd hij verantwoordelijk voor de relaties met de distributienetbeheerders. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de contacten met de beheerders van de gasdistributienetten, de eindverbruikers aangesloten op het Fluxys-net en de producenten van biomethaan.

Hany Aouad: "We zijn verheugd Denis Bawin te verwelkomen als onze nieuwe General Manager. Zijn uitgebreide ervaring en bewezen leiderschap bij Fluxys maken hem de ideale kandidaat om de visie van Gas.be te leiden en onze missie voort te zetten om duurzaamheid in de gassector en de ontwikkeling van hernieuwbare gassen te bevorderen."

Denis Bawin zelf benadrukte zijn toewijding aan de toekomst van de organisatie: "Het is een eer om de rol van General Manager bij Gas.be op mij te nemen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de getalenteerde teams en de gasdistributienetbeheerders in België om de sector verder te verduurzamen en de ontwikkeling van hernieuwbare gassen zoals biomethaan, e-methaan, bio-LNG en waterstof verder te promoten als onderdeel van de energietransitie."

Deel dit artikel via