01.03.2024

DHL breidt duurzame vloot in Duitsland uit met 178 nieuwe IVECO S-WAY CNG-trucks

EfficiëntieBio-CNG | LNG GroengasTransport

DHL Group heeft onlangs een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van zijn vrachtvervoer over de weg in Duitsland door de bestelling van 178 gloednieuwe IVECO S-Way CNG-trucks voor zijn divisie Post & Parcel Duitsland. Met deze toevoeging breidt DHL zijn vloot uit tot meer dan 450 CNG-trucks, waarmee het bedrijf een aanzienlijke bijdrage levert aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van het wegtransport.

De keuze voor de IVECO S-Way CNG-trucks is gebaseerd op de geavanceerde technologie voor gecomprimeerd aardgas (CNG), die momenteel het meest ontwikkeld is op de markt. Dit resulteert in een beter ontwikkelde infrastructuur en een brede beschikbaarheid van voertuigen in vergelijking met andere alternatieve aandrijfsystemen.

De 161 IVECO S-Way CNG-trucks met een AD190S34/P CNG-bak zullen voornamelijk worden ingezet voor kortere afstanden en dagtochten. Met vier gastanks aan beide zijden bieden deze trucks een actieradius tot 670 km, waardoor ze ideaal zijn voor inter-hub transport in DHL-pakketcentra en klantenophalingen, evenals stedelijke leveringen aan postkantoren.

De overige 17 IVECO S-Way CNG-trucks zijn uitgerust met een AS260S46Y/FS CM CNG wissellaadbakchassis en zullen worden ingezet voor inter-hubvervoer. Met een 6x2 standaard chassis, gestuurde naloopas, een ruime Active Space cabine, en een krachtige 460 pk 13-liter Euro VI CNG-motor, bieden deze voertuigen een indrukwekkende actieradius tot 1000 km. Dit maakt ze ideaal voor langeafstandsritten en draagt bij aan het koolstofvrij maken van het vrachtvervoer over de weg.

Belangrijk is ook de keuze voor bio-CNG als duurzame hernieuwbare brandstof, gewonnen uit afval en restmaterialen. Door over te stappen op Bio-CNG zal DHL zijn CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen, zelfs tot 95 procent in vergelijking met dieseltrucks. Bovendien kan het bedrijf een opmerkelijke negatieve CO2-voetafdruk bereiken, tot wel -120 procent, wanneer het bio-CNG afkomstig is van mest.

Naast de milieuvoordelen bieden de IVECO-trucks op bio-CNG ook operationele voordelen, zoals stillere motoren in vergelijking met conventionele verbrandingsmotoren. Dit maakt de voertuigen bijzonder geschikt voor stedelijke toepassingen en nachtelijke leveringen, terwijl het comfort van de bestuurder behouden blijft.

Met deze significante uitbreiding van hun duurzame vloot blijft DHL Group zich inzetten voor een groenere toekomst van het vrachtvervoer en draagt het actief bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot in de transportsector.

Deel dit artikel via