:focal(undefined))
Bio-LNG: Shell vergroot haar impact met een nieuwe fabriek
Shell breidt zijn invloed op het gebied van alternatieve brandstoffen uit met de opening van zijn nieuwe Bio-LNG productiefabriek in Keulen, Duitsland.
Shell Rheinland bereikte op donderdag 18 april een belangrijke mijlpaal met de opening van haar Bio-LNG productiefaciliteit, die tot 100.000 ton per jaar kan produceren. De nieuwe fabriek, die aan de rand van Keulen ligt, wordt de grootste in haar soort in Duitsland genoemd en markeert een belangrijke mijlpaal in Shell's streven naar alternatieve brandstoffen.
Terwijl veel tankstations exploitanten overwegen over te stappen op bio-NGL, onderscheidt Shell zich als de meest geavanceerde speler op dit gebied. Shell werkte al samen met Nordsol voor een eerste fabriek in Nederland en heeft nu zijn aanwezigheid uitgebreid door de opening van deze nieuwe faciliteit in het Shell Rheinland Energy and Chemical Park. Deze eenheid, die in 2022 van start is gegaan, heeft snel vorm gekregen en is nu de grootste van het land.
Met een productiecapaciteit van 100.000 ton per jaar zal de Bio-LNG-fabriek van Shell voornamelijk worden gebruikt om het netwerk van LNG-tankstations van de Groep te bevoorraden. Shell heeft 90 LNG-tankstations in gebruik in heel Europa, waaronder 36 in Duitsland en 6 in Frankrijk. Geschat wordt dat de nieuwe fabriek 4.000 tot 5.000 LNG-trucks per jaar kan bevoorraden en zo tot 1 miljoen ton CO2-uitstoot kan helpen voorkomen.
“ Met de liquefier in Rijnland helpen we niet alleen bij de transformatie van de locatie, maar voegen we ook een ander belangrijk element toe aan de waardeketen. ”
Felix Faber, Managing Director van Shell Duitsland: "In 2022 hebben we NatureEnergy overgenomen, Europa's grootste producent van biomethaan in Denemarken, en momenteel werken we aan de bouw van extra fabrieken in Duitsland. Met de liquefier in Rijnland helpen we niet alleen bij de transformatie van de locatie, maar voegen we ook een ander belangrijk element toe aan de waardeketen."
De ingebruikname van deze nieuwe Bio-LNG fabriek betekent een belangrijke stap voorwaarts in de inspanningen van Shell om een duurzame energietransitie te ondersteunen en de uitstoot van broeikasgassen in de transportsector te verminderen.
In haar streven om in 2050 een CO2-vrij bedrijf te zijn, zet Shell verschillende oplossingen in om de transportsector koolstofvrij te maken. Naast Bio-LNG biedt het bedrijf andere hernieuwbare brandstoffen en oplossingen voor elektriciteit en waterstofmobiliteit. Tegelijkertijd zet Shell zich in om de toegang tot deze alternatieve brandstoffen te vergemakkelijken via initiatieven zoals de interoperabele Shell LNG-kaart.