Onze rol in de energietransitie

Gas blijft voorlopig nog een energiebron van betekenis voor verwarming en transport in de energietransitie. Gas.be focust zich op hernieuwbare gassen zoals groengas, waterstof en hybride verwarming.

Alle thema's

Hernieuwbare gassen

De energietransitie haalbaar en betaalbaar maken? Dat doen we met hernieuwbare gassen. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen raken ze niet uitgeput, en ze verminderen de uitstoot van broeikasgassen.

Biomethaan
De verrassende verbinding tussen landbouw, leefmilieu en energie.
Groene waterstof, vervanger van fossiele brandstoffen.
Groene waterstof, vervanger van fossiele brandstoffen.
Koolstofarme gassen
Koolstofarme gassen

Verwarmen

Hoe verwarmen we onze woningen en gebouwen zo duurzaam en budgetvriendelijk mogelijk?
Premies
Vandaag investeren in een efficiënte verwarmingsinstallatie levert meer op dan je denkt. Zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Ontdek op welke premies je beroep kan doen
Tips om energie te besparen
Wil je energiezuinig verwarmen met alle comfort en zonder risico’s? De combinatie van gas met hernieuwbare energie is een toekomstgerichte oplossing.
Hybride verwarmen

Zoek je een duurzame en kostenefficiënte manier om je huis, kantoor of gebouw te verwarmen? Een hybride warmtepomp is een slimme aanvulling op je cv-ketel. Hierdoor verbruik je gemiddeld tot 65% minder gas. Nog twee troeven: je geniet van premies en je energiefactuur daalt gevoelig.

Transport

Wat zijn de oplossingen voor onze mobiliteitsuitdagingen voor het transportvervoer? En hoe kan je ze toepassen?
Premie voor vrachtwagens
LNG premie voor vrachtwagens