Transport

Op het vlak van transportvervoer hebben we heel wat uitdagingen. Stijgende brandstofprijzen, luchtkwaliteit, geluidshinder en de opwarming van de aarde. Gelukkig zijn er oplossingen zoals Bio-CNG en Bio-LNG.

Bio-CNG | LNG: een slimme investering.

Onvermijdelijk zullen we het vervuilende diesel moeten vervangen door alternatieve brandstoffen. Transporteurs zijn vandaag op zoek naar milieuvriendelijke transportoplossingen en alternatieve aandrijftechnologieën. Voor Bio-LNG en Bio-LNG is er meer en meer belangstelling.

Vandaag zijn er ongeveer 1.000 CNG|LNG vrachtwagens ingeschreven in België. Op Europees vlak zijn CNG en LNG ingeburgerde brandstoffen met meer dan 1,2 miljoen voertuigen, meer dan 4.000 CNG-stations en meer dan 700 LNG-stations.

Meer dan 20 LNG-stations zorgen voor de bevoorrading van de LNG-trucks in België. Ontdek het netwerk van CNG & LNG stations.

Hoe je wagenpark er ook uitziet (bedrijfsvoertuigen, vrachtwagens, bussen, touringcars, stadsreinigingsvoertuigen), hernieuwbare gassen als Bio-CNG en BIO-LNG helpen om de klimaatdoelstellingen te behalen en het model van de circulaire economie te versnellen.

Accepteer de privacyinstellingen om deze video te bekijken

Video placeholder

Bio-LNG reportages.

CNG en LNG

3 goede redenen om over te schakelen op CNG & LNG.

1. Je verkleint je ecologische voetafdruk
  • CNG en LNG dragen bij aan een betere luchtkwaliteit en volksgezondheid en bevorderen de circulaire economie. Bio-CNG en Bio-LNG, met name geproduceerd op basis van organisch afval kunnen ook bijdragen aan koolstofneutraliteit.

  • In hun bio “versie” verminderen de brandstoffen de CO2-uitstoot tot 100%, in vergelijking met een dieselvoertuig van dezelfde generatie. Bio-CNG en Bio-LNG zijn al beschikbaar in meer dan 1/3e van de LNG/CNG-stations in Europa.

2. Je kiest voor een zuinige brandstof

Ondanks recente schommelingen in prijs van CNG/LNG, blijft de TCO lager dan een dieselvariant als men dit bekijkt op de prijsevolutie van de laatste 10 jaar.

3. Je maakt een slimme keuze voor de toekomst

De doelstellingen voor decarbonisatie worden steeds hoger. Als je vandaag een LNG- of CNG-truck koopt, weet je zeker dat je snel de koolstofarme variant van deze brandstoffen zult gebruiken.

Zij kozen bewust voor LNG.

Publicaties.

In het nieuws

illustration contactform

Contacteer ons.

Vul het formulier in en een van onze experten neemt snel contact met je op.